Vad är Närmatsdagen?

Närmat och upplevelser!

Varifrån kommer maten, vad händer det på gårdarna, vad är en landsbygdsföretagare för något? På Närmatsdagen firar vi matproducenter, närmat och upplevelser på landsbygden runt om i Finland.

Under dagen kan du bekanta dig med ett fantastiskt utbud av kunniga aktörer på landsbygden. Utöver traditionella lantgårdar hittar du bagerier, syltkokare, godistillverkare, jaktvårdsföreningar, småbryggerier, örtagårdar, honungsproducenter… Du kan stöta på vilka överraskningar som helst när du styr kosan mot Närmatsdagens utflyktsmål! Närmatsdagen är en smakresa till inhemska producenter!

På flera ställen väntar dig inte bara en hjärtligt mottagande och produkter att köpa, utan också massor att titta på!

Sök arrangör i  närheten

Kom ihåg!

  1. Kolla på sidan “Sök arrangör” och checka öppettiderna.
  2.  Följ företagarnas anvisningar om var man får röra sig på gårdsplanen och kom ihåg att fråga om djuren får matas.
  3. Ta med dig kontanter (man kan inte betala med kort överallt) och ta även med dig en kylväska vid behov för produkter som kräver förvaring i kallt.

Anmäl dig som deltagare!

Är du närmatsproducent? Aktör på landsbygden? Vi erbjuder alla intresserade också möjlighet att ordna ett eget evenemang under Närmatsdagen.

En gård eller ett företag som deltar ansvarar själv för alla arrangemang, men man kan också samarbeta till exempel med grannen och bjuda in dem för att sälja sina egna produkter!

Bli arrangör!