Närmatsdagens öppningsevenemang

Närmatsdagens öppningsevenemang den 10 september 2022

Den riksomfattande Närmatsdagens öppningsevenemang går i år av stapeln i Raudanmaa i Kangasala. Evenemangsdagens festprogram börjar klockan 10 och vi får lyssna till festtal och jamma till tonerna av Herra Heinämäen Lato-orkesteri och Kangasalan Pikkupelimannit. Jippot är gratis och avsett för hela familjen och här kan du köpa närproducerad mat på närmatstorget som finns på gårdsplanen och grilla Närkorv på lägerelden. Café Mäyrä på byagården i Raudanmaa bjuder på läcker närmatsbrunch. Välkomna att smaka på dessa läckerheter!

På evenemangsdagen får barnen sysselsätta sig med olika landsbygdsgrejer och också beundra djuren på barnens lantgård Lastenmaatila Pikkupiha. Välkomna att hälsa på hönsen, kaninerna, marsvinen, ankorna, minihästarna, fåren, getterna, lamorna och alpackorna på Pikkupiha! Förutom djuren väntar också en skönhetssalong för ponnyer, tramptraktorer, gårdslekar och spel samt en lekplats på barnen. Det blir alltså en höstdag med full rulle på landet. Välkommen till Raudanmaa byagård och barnens lantgård Lastenmaatila Pikkupiha med start kl 9 på Ponsantie 1269, 36340 Tohkala.

Läs mer om Raudanmaa!

Med buss från Kangasala centrum till festlokalen!

Staden Kangasala erbjuder gratis busstransport från Kangasalas centrum från busstationen (bredvid biblioteket) till festlokalen. Avgångar från centrum av Kangasala är kl 8:30, 9:15, 10, 11, 12, 13, 14 och klo 15. Avgångar tillbaka kl. 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 och 16.

Nyssen-linjerna linjerna 40A, 40B och 40 C tar dig bekvämt till Kangasalas centrum från Tammerfors järnvägsstation.

Se Nyssens scheman här!

I arrangemangen av Närmatsdagens öppningsevenemang medverkar:

Landsbygdsnätverket, Raudanmaa bykooperativ, Kangasalan kaupunki, Visti Kangasala och Pirkanmaan Matkailu ry och Lähiruokasafari.