Regionala närmatsjippon

Samarbete ger kraft!

Inhemsk närmat och vår inhemska landsbygd firas inte bara på Närmatsdagen utan också på ett flertal olika jippon runt om i Finland. Under de här evenemangen kan producenterna visa upp sitt arbete och sina produkter för besökare från när och fjärran samt engagera finländare i närmat och lokalproducerade tjänster. Här kan du kolla in tips på andra närmatsjippon i ditt område, eftersom finländskt yrkeskunnande, arbete och lokala råvaror är något som vi alla kan vara stolta över!

Slättens mat & mystik

När dagarna blir kortare, luften friskare och det är skördetid, är det dags för evenemanget Slättens Mat & Mystik. Under ett veckoslut i september bjuds besökaren på såväl kulturella som kulinariska upplevelser. Fredag kväll är du välkommen att ta del av kultur och matutbud i centrum. Under lördagen kan du gå på skördemarknad och besöka några öppna gårdar. Under lördagen ordnas program vid Öjskogsparken (Näsby), Cornelia (Näsby), Lemonadfabriken (Övermark), Hemmanet (Övermark) och Norrbro (Övermark).

Läs mer här!

Närmatssafari i Birkaland

Närmatssafarin bjuder in invånarna i Birkaland för att se var närmaten produceras, bekanta sig med gårdar och producenter och få upp ögonen för allt gott som finns att få på nära håll. I år, 2022, ordnas safarin redan för tolfte gången.

I Birkaland firas närmatens superdag 10.9.2022! Närmatsdagens öppningsevenemang ordnas i år på Raudanmaa byahus i Kangasala. Närmatsdagen samarbetar med Lähiruokasafari i Birkaland och du kan delta i bägge evenemangen om du vill! Obs. Pirkanmaan Matkailu ry ansvarar för arrangemangen kring Lähiruokasafari och deltagandet i Lähiruokasafari är
avgiftsbelagt.

Närmare info får du här!

Taito Varsinais-Suomi

Som evenemangsarrangör på Närmatsdagen fungerar i år också Taito Varsinais-Suomi som erbjuder uteförsäljningsplatser för livsmedelsföretagare i Åbo lördag 10.9 kl. 12-16.

Läs mer här!

Biotalouskampuspäivä

Som evenemangsarrangör på Närmatsdagen fungerar i år också JAMK och POKE Biotalouskampus som kommer att fira en vecka med bioekonomitema i september, som kulminerar med en öppen dag på lördagen den 10.9. från 10:00 till 15:00.

Läs mer här!